Voogle 2 – Lean startup

Sij 11, 2013
voogle_admin

U utorak, 22.01.2013. u 18:30 u Dvorani 1, Fakulteta organizacije i informatike, Pavlinska 2 održat će se drugi VOOGLE startup kutak. Tema ovog događaja je lean startup pristup koji je u posljednje vrijeme toliko popularan i često korišten način na koji tvrtke razvijaju i lansiraju nove proizvode da se može nazvati i lean startup pokretom.

Uvodnom prezentacijom Matija Zlatarek upoznat će sudionike s osnovnom idejom lean startup pristupa te, na primjerima svima nam znanih uspješnih tvrtki, dočarati njegove koristi. Matija je student pete godine FOI-a i posljednjih godinu dana redovni autor tekstova za portal i mjesečnik ZIMO Magazine u kojem donosi osobno mišljenje o poslovnim i tehnološkim trendovima.

Nakon uvodne prezentacije uslijedit će dva interaktivna panela. Na prvom panelu gostovat će dr. Slobodan Jurač, znanstvenik s MIT-a i jedan od članova MIT komisije za ocjenjivanje startup-ova te investitor za vrijeme dotcom boom-a. Svoja lean startup iskustva i zanimljiva razmišljanja o novim trendovima u svijetu inovativnih kompanija iznijet će u razgovoru koji će moderirati Saša Fišter i Karlo Kukec. Drugi panel ugostit će Zvonimira Dimovskog, direktora varaždinske tvrtke MediaTrend koji će sudionicima prenijeti konkretna iskustva u komercijalizaciji svojeg projekta Web2Mobile. Sudionici će gostima moći postavljati pitanja uživo ili putem servisa Wall of Tweets.

Da li i kako lean startup pristup primjenjuju mlade startup tvrtke iz Tehnološkog parka Varaždin i Zagrebačkog inkubatora poduzetništva predstavit će njihovi inkubanti u obliku pitcheva. Varaždinske snage branit će Zimo digital, Biznea i Klik.Ured dok će Zagreb predstavljati mash.me i 2D Market. Predviđeni su pitchevi u trajanju od 2 minute te dodatne 4 minute za pitanja sudionika. Online glasanjem bit će odabran najbolji pitch.

Agenda: 18:30 Matija Zlatarek (ZIMO) – Lean startup pristup 18:40 Lean startup panel 1 – dr.Slobodan Jurac (MIT) – moderator: Saša Fišter 19:05 Lean startup panel 2 – Zvonimir Dimovski (MediaTrend) – moderator: Karlo Kukec 19:30 Pitch 1 – Zimo digital 19:36 Pitch 2 – mash.me 19:42 Pitch 3 – Biznea 19:48 Pitch 4 – 2D Market 19:54 Pitch 5 – Klik.Ured 20:00 Neformalno druženje

Organizacija trećeg događaja ovog tipa najavljuje se krajem veljače ili početkom ožujka u kinu Galerija, a tema će biti vezana uz komercijalizaciju intelektualnog vlasništva. Do tada će se organizaciji pridružiti i novi partneri, ali o tome će više riječi biti na samom događaju.

Podsjećamo da su strateški partneri Voogle startup kutka Tehnološki park Varaždin, Tovarna podjemov Maribor, CRANE – Hrvatska mreža poslovnih anđela, CISEX – Hrvatski nezavisni izvoznici softvera, FOI – Fakultet organizacije i informatike te PMI ogranak Hrvatska – Udruga za projekt menadžment.

Medijski partneri događaja su Zimo.co i evarazdin.hr. Orion informatika omogućiti će prijenos događaja uživo, stoga oni koji neće imate prilike doći ili će ostati bez svog mjesta, moći će Voogle startup kutak pratiti putem livestreaminga.